Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς- Ένταση λόγω της παρουσίας των ΜΑΤ

Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς- Ένταση λόγω της παρουσίας των ΜΑΤ

Με μαζική συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη η κινητοποίηση φορέων και συνδικάτων στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΣΕΔΥ ενάντια στην ακρίβεια. Ένταση δημιούργησε έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής – όπου κατέληξε η πορεία της συγκέντρωσης- η παρουσία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας και ο αποκλεισμός της εισόδου της Γενικής Γραμματείας. Η αστυνομία αποχώρησε μετά από επιτακτικό  αίτημα  που έθεσαν οι εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων.

Ειδικότερα, η  συγκέντρωση στη Πλατεία Σαπφούς ενάντια στην ακρίβεια και τις επιπτώσεις του πολέμου ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συγκέντρωση μίλησαν, με τη σειρά που έγιναν οι ομιλίες:  Η Στέλλα Γανωτή από την Επιτροπή Φοιτητών Λέσβου, ο Νίκος Μπουλμπούλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Φώτης Κολαράς Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου, ο Μάκης Βενέτας Πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΤΕ, η Μαρία Λώκου Πρόεδρος Σωματείου Κομμωτών Λέσβου, ο Γιώργος Αλεξίου Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ο Γιάννης Μουτζούρης και ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων, ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής Γενικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εστίασης “Ασπίδα”.

Το πρωί της ίδιας μέρας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, όπου του εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης.

Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Γενική Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία είχε αποκλειστεί από οχήματα και δυνάμεις ΜΑΤ της Αστυνομίας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν να αποχωρήσει η αστυνομία χαρακτηρίζοντας προκλητικά τα αστυνομικά μέτρα  απέναντι σε μια ειρηνική κινητοποίηση. Η αστυνομία αποχώρησε και η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε το ψήφισμα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Παύλο Μιχαλακέλη.

 

 

To top