Μπουρνούς: Να γίνει η Λέσβος ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Μπουρνούς: Να γίνει η Λέσβος ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Να ενταχθεί η Λέσβος στην εξαγγελθείσα ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης προτείνει στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου προέβη άμεσα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κατσαφάδου, που προανήγγειλε την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σμύρνης τον προσεχή Ιούνιο, χωρίς, ωστόσο, να εντάσσεται η Λέσβος στον εν λόγω σχεδιασμό. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο σχεδιασμός σχετικά με τις λεπτομέρειες υλοποίησης του εγχειρήματος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς και ότι έχει ήδη βρεθεί η ναυτιλιακή εταιρία που θα εκτελεί τα δρομολόγια.

Στο παρελθόν – και συγκεκριμένα το 2016 – η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο κ. Μπουρνούς, στήριξε σθεναρά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης – Σμύρνης στο πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης νέων δρομολογίων, με στόχο την τόνωση του τουρισμού και της εμπορικής δραστηριότητας. Ο σχεδιασμός αυτός ανατράπηκε, όμως, εξαιτίας της ρευστής, τότε, πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία.

Η συμπερίληψη της Λέσβου, επισημαίνει ο Βουλευτής, ως ενδιάμεσου σταθμού στο δρομολόγιο Σμύρνη – Θεσσαλονίκη αφ’ ενός θα ικανοποιήσει το πάγιο και δίκαιο αίτημα των Λέσβιων για σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και αφετέρου θα συνδέσει τη Λέσβο με την τουριστική αγορά της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης. Πρόκειται λοιπόν για μια κίνηση που μπορεί να καταστεί καταλύτης για ένα πραγματικό άλμα της τουριστικής και εμπορικής κίνησης και άρα του τοπικού ΑΕΠ του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της χώρας και έδρας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βιωσιμότητα του δρομολογίου, με την προσθήκη επιβατών και οχημάτων με αφετηρία ή προορισμό τη Λέσβο (Ελλήνων, Τούρκων και Βαλκάνιων τουριστών, φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στρατιωτικών προερχόμενων από τη Βόρειο Ελλάδα, Ελλήνων και Τούρκων επαγγελματιών, φορτηγών οχημάτων με εμπορεύματα κλπ).

Ο Γιάννης Μπουρνούς, με δεδομένη την σφοδρή εναντίωσή του σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης που αποκλείει τα νησιά του Νομού Λέσβου από κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και με γνώμονα πάντα την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας, καλεί τον κ. Πλακιωτάκη να εντάξει τη Λέσβο στο σχεδιασμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σμύρνης.

To top