Ν. Μηταράκης: «Το Έθνος μας σήμερα γιορτάζει αλλά και παράλληλα αδράττει την ευκαιρία για αναστοχασμό»

Ν. Μηταράκης: «Το Έθνος μας σήμερα γιορτάζει αλλά και παράλληλα αδράττει την ευκαιρία για αναστοχασμό»

«Οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και το μεγάλο κόστος του στη ζωή, τη συνέχεια, αλλά και την ευρωστία ενός κράτους. Γι’ αυτό και σήμερα, παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του Ουκρανικού λαού για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας » τονίζει μεταξύ άλλων  σε  μήνυμά του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για την σημερινή επέτειο της  25η Μαρτίου.

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Υπουργός τονίζει τα εξής:

«Διανύουμε αισίως τον 3ο αιώνα από την ηρωική επανάσταση του 1821, με τα σημάδια της να είναι ακόμη νωπά στον πολιτισμό και τη σκέψη μας.

Φέτος, όμως, συμπληρώνονται και 200 χρόνια από την μεγάλη Σφαγή της Χίου και την αυτοθυσία των προγόνων μας. Ο γνωστός πίνακας είναι πάντα στα μάτια μας και η Χίος είναι ένα σύμβολο για τη χώρα μας, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην ιστορία της.

Το Έθνος μας, σήμερα, γιορτάζει, αλλά και παράλληλα αδράττει την ευκαιρία για αναστοχασμό και κοινή δράση.

Οι ήρωες τότε, ήταν όλοι οι Έλληνες που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, άλλαξαν τα δεδομένα της εποχής και δημιούργησαν ένα ισχυρό και σύγχρονο ελληνικό Κράτος.

Και τα διδάγματα της ιστορίας παραμένουν επίκαιρα. Οι Έλληνες διαιρεμένοι απέτυχαν.

Ενωμένοι, όμως, μεγαλούργησαν και αποτελέσαν ένα διαχρονικό παράδειγμα αυταπάρνησης για όλο τον κόσμο και τους λαούς που παλεύουν να αποτινάξουν το ζυγό μιας ηγεμονικής κυριαρχίας και που κυρίως μάχονται για την ελευθερία.

Γιατί, οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και το μεγάλο κόστος του στη ζωή, τη συνέχεια, αλλά και την ευρωστία ενός κράτους. Γι’ αυτό και σήμερα, παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του Ουκρανικού λαού για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, καθώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους ενός πολέμου στη γειτονιά μας.

Ενός πολέμου, η βιαιότητα και το δράμα του οποίου ήταν είτε άγνωστα για τις νέες γενιές είτε λησμονημένα για τις μεγαλύτερες στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, μέσα σε αυτές τις τεκτονικές γεωπολιτικές εξελίξεις, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τη θέση της στο σύγχρονο κόσμο. Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις στα σύνορα της και υψώνοντας τείχος προστασίας για τους πολίτες της απέναντι σε παγκόσμιες αβεβαιότητες και κρίσεις.

Η Ελλάς είναι ευγνωμονούσα.

Και αποτίει φόρο τιμής προς όλους τους Έλληνες που δοξάζουν το όνομα της και κρατούν ψηλά τη Γαλανόλευκη στα πέρατα της Οικουμένης.

Προς όλους αυτούς που εργάστηκαν σκληρά και πρόκοψαν. Που κατάφεραν να συνδυάσουν τη γνώση με την πρόοδο, το αίσθημα ευθύνης προς το έθνος με το μεράκι, την νοσταλγία για τον τόπο με τη δημιουργία.

Άλλωστε, Η ιστορία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους εφάπτεται με τη διαδρομή των ανθρώπων του.

Με προμετωπίδα αυτήν την διαδρομή, μπορούμε σήμερα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά!»

To top