Εμβολιασμός παιδιών και από παιδιάτρους

Εμβολιασμός παιδιών και από παιδιάτρους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών από παιδίατρους.

Η κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει τους γονείς ώστε να αποφασίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους τώρα λίγο πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Οι λόγοι που συστήνεται το εμβόλιο σε παιδιά και εφήβους
Χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδορίδου ανέφερε πως «Ανάμεσα στους προβληματισμούς επιλέγω έναν που είναι αρκετά συχνός, μήπως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι»,είπε στη συνέχεια, και παρέθεσε τους βασικότερους λόγους:

  • Πρώτον για την ατομική τους προστασία και τη σωματική, ιδιαίτερα αυτό αφορά τα παιδιά που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, αλλά και την ψυχική.
  • Δεύτερον, σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Τρίτον, μείωση της διασποράς ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα της κοινότητας
  • Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανοτήτων να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

«Καθοριστικό ρόλο για την ταχεία και ευρεία εμβολιαστική κάλυψη έχουν οι ίδιοι οι γονείς, ο παιδίατρος ή ο οικογενειακός γιατρός και ιδιαίτερα είναι και οι ίδιοι οι έφηβοι που εκφράζουν την επιθυμία για τον εμβολιασμό τους», σημείωσε επίσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τα στοιχεία των εμβολιασμών για παιδιά και εφήβους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.
Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

To top