Γιάννης Μπουρνούς: «Να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στα ΚΥΤ»

Γιάννης Μπουρνούς: «Να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στα ΚΥΤ»

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την ανάγκη παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) των εργαζομένων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας.

Ο Γιάννης Μπουρνούς επισημαίνει ότι στις 30 Απριλίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ (ΣΟΧ 2/2017 και ΣΟΧ 3/2017) επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και που καθημερινά με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους, ακόμα και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, φέροντας εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Στην ερώτησή του, που συνυπογράφει ο Βουλευτής Κορινθίας και αρμόδιος Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ο κ. Μπουρνούς αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους έχουν παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αποκτώντας τις απαιτούμενες για το έργο τους δεξιότητες ενώ η μακρόχρονη, πλέον, εμπειρία τους αποτελεί εχέγγυο για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων και των δομών Υποδοχής σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μπουρνούς,  καλεί τον κ. Μηταράκη να προβεί άμεσα στην παράταση των συμβάσεων, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των ΚΥΤ της χώρας με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό.

To top