Μπουρνούς: Να παραταθεί η διορία υποβολής αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2021»

Μπουρνούς: Να παραταθεί η διορία υποβολής αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2021»

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2021» εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας της πλατφόρμας buildingcert, ζήτησε με αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

H συγκεκριμένη πλατφόρμα, υπογραμμίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, αποτελεί κομβικό εργαλείο για την έκδοση και τροποποίηση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για το πρόγραμμα Εξοικονομώ, τις ενοικιάσεις και τις πωλήσεις ακινήτων. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τις τελευταίες ημέρες η πλατφόρμα, που αντιμετωπίζει προβλήματα από τα τέλη Ιανουαρίου 2022, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων μηχανικών και χιλιάδων ενδιαφερόμενων πολιτών.

O Βουλευτής Ν. Λέσβου καλεί τον κ. Σκρέκα να παρατείνει κατά δυο, τουλάχιστον, εβδομάδες την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021». Τον καλεί, επίσης, να προβεί σεαύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος καθώςκαι να επανεξετάσει κάποιους συντελεστές («κόφτες») που, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, δεν καθιστούν, πλέον, ελκυστικό το τρέχον πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

To top