Έως 20 Μαρτίου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α’ τάξη του Δημοτικού

Έως 20 Μαρτίου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α’ τάξη του Δημοτικού

Εκπνέει η προθεσμία για τις εγγραφές των μαθητών και μαθητριών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023, στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, οι εγγραφές των προνηπίων και των μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιούνται, από 1 Μαρτίου έως και 20 Μαρτίου 2022, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.

Όσον αφορά τις εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-23, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018, ενώ υπενθυμίζεται ότι η φοίτηση των προνηπίων είναι υποχρεωτική στους τέσσερις δήμους του Νομού Λέσβου.

Οι γονείς/κηδεμόνες των προνηπίων, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής
Διακυβέρνησης (taxisnet).

Οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία ειδικής αγωγής ή σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» και οι γονείς/κηδεμόνες απευθύνονται για την εγγραφή των μαθητών/τριών κατ’ ιδίαν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με ταυτοπρόσωπη παρουσία στο νηπιαγωγείο.

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο απαιτούνται:
1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητείται από τα Νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.

2. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας.

5.Βεβαίωση φοίτησης αδελφού/ης σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα (αν υπάρχει).

6. Γνωμάτευση από Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ), εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές, οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2016).

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται:
1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητείται από τις Σχολικές Μονάδες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.

2. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας.

5. Βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο.

To top