Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Δυτική Λέσβο |Στον Πειραιά εντοπίσθηκαν τα κλεμμένα χρυσαφικά

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Δυτική Λέσβο |Στον Πειραιά εντοπίσθηκαν τα κλεμμένα χρυσαφικά

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε  περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια  και σε  Ιερό Ναό, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου. Τρεις νεαροί  ρομά – που έχουν απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία –  εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και ένας ενεχυροδανειστής ο οποίος αγόρασε τα κλοπιμαία .

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους  τέσσερα (4) άτομα – δύο 21χρονοι, 22χρονος και 51χρονος- σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της κλοπής (κατά συναυτουργία), της απείθειας, της αντίστασης, της επικίνδυνης οδήγησης οχήματος και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καταδίωξη

Συγκεκριμένα την Κυριακή  (13-03-2022) μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου, όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος (ως οδηγός) και 21χρονος εκ των δραστών. Ακολούθως, ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης και στην προσπάθεια του να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και ενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα. 

Οι παραπάνω δράστες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, ενώ ο 21χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Στην κατοχή τους, αλλά και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν –κρυμμένα- και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, τιμαλφή και χρηματικό ποσό σε κέρματα και χαρτονομίσματα. Όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος στερούταν και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες και ο έτερος ταυτοποιηθείς -21χρονος-, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση -κατά περίπτωση-, διέπραξαν πέντε (5) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες και Ιερό Ναό, στις περιοχές, Βαφειός, Μεσότοπος, Σκάλα Ερεσού και Άγρα της Λέσβου, απ’ όπου αφαίρεσαν, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και λοιπά τιμαλφή.  

…Και ο ενεχυροδανειστής

Το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων πούλησε ο 22χρονος έναντι του χρηματικού ποσού των -960- ευρώ στον 51χρονο-ο οποίος  σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί ενεχυροδανειστήριο –  και εντοπίστηκε σήμερα (14-03-2022) στην περιοχή του Πειραιά και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έχοντας στην κατοχή του πλήθος απ’ τα κλεμμένα κοσμήματα. 

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -21.000- ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

 

 

To top