Ανατιμήσεις : Αυξήσεις “φωτιά”σε βασικά αγαθά και ρεύμα

Ανατιμήσεις : Αυξήσεις “φωτιά”σε βασικά αγαθά και ρεύμα
getty-1223002479

Κύμα ακρίβειας απειλεί να σαρώσει την αγορά σε βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικό ρεύμα θέτοντας την κυβέρνηση σε κατάσταση συναγερμού.

Οι αυξήσεις θα αφορούν πολλές κατηγορίες βασικών τροφίμων όπως  κρέατα, ψάρια, έλαια, νωπά λαχανικά και φρούτα ενώ οι χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να φτάσουν έως και 50% καταστώντας έτσι τη χώρα μας πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τιμή του ρεύματος.

Παράλληλα, αυξήσεις φωτιά έρχονται το επόμενο 15νθήμερο σε ένα βασικό αγαθό: το ψωμί που η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% . Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς έχουν αυξηθεί περίπου 65% με τη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας να εξωθείται σε υψηλά ιστορικά επίπεδα!

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να βρεί τρόπους αναχαίτισης του προβλήματος, με μια σειρά από ειδικές παρεμβάσεις  που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ το προσεχές σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου .Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μία αποτίμηση τού τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

To top