Περιφέρεια: Βιωματικά εργαστήρια για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Περιφέρεια: Βιωματικά εργαστήρια για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Βιωματικά εργαστήρια για την δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών από οικολογικά – ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική παράδοση των νησιών οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε συνεργασία με το “Πολύτροπον”.

Τα εργαστήρια ξεκινάνε από τη Λέσβο και πρόκειται να οργανωθούν τέσσερα τμήματα των 15 ατόμων με συνολικές ώρες διδασκαλίας 40 ώρες.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε υλοποίηση του «Σχεδίου Δράσης Πολιτισμός» και μένοντας πιστή στον στόχο της για την ανάδειξη και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου και μέσω της αξιοποίησης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, σχεδίασε την διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για την δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών από οικολογικά- ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική παράδοση των νησιών και να συνεισφέρει στην διατήρηση και μετάγγιση της ιστορικής αρχιτεκτονικής μνήμης, στην νέα γενιά.

Στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι οι συμμετέχοντες να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του νησιού τους, να δημιουργήσουν μοναδικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό την προβολή των υλικών στοιχείων που συνθέτουν το διαχρονικό αρχιτεκτονικό πλούτο του νησιού τους, να κατανοήσουν την πολιτισμική αξία της πλούσιας αρχιτεκτονικής παράδοσης του τόπου τους, με απώτερο σκοπό την ενεργητική συμμετοχή στην προστασία και τη διαφύλαξή της.

Λόγω της πανδημίας της νόσου covid-19 θα τηρηθούν όλα τα μετρά για την αποφυγή διαδοσης της, με ευθύνη του «Πολύτροπου». Για τον λόγο αυτό εφαρμοστεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για εγγραφή και πληροφορίες να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Πολυτροπου, κ Τσαμπαρλή Φερενίκη να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6945267230.

 

To top