Στα Πάμφιλα ο Γιάννης Μπουρνούς

Στα Πάμφιλα ο Γιάννης Μπουρνούς

Τα Πάμφιλα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Αντώνη Αντωνέλλο και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας.

Ο Γιάννης Μπουρνούς κατέγραψε τα προβλήματα της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής, που ξεκινούν από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφαιρέσει από τις τοπικές κοινότητες το δικαίωμα αυτόνομης διαχείρισης των πόρων τους,που τους είχε δώσει η μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», με αποτέλεσμα τα τοπικά συμβούλια να είναι έρμαια των διαθέσεων και των προτεραιοτήτων των κεντρικών δημοτικών Αρχών.

Η κοινότητα Παμφίλων δεν διαθέτει καν γραμματέα,ενώ καλύπτεται από μόλις έναν καθαριστή, παρότι μετρά 1500 κατοίκους και τρία σχολεία. Όπως και οι υπόλοιπες κοινότητες, αντιμετωπίζει προβλήματα με την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή των απορριμμάτων, την έλλειψη γιατρών (μόλις μια επίσκεψη γιατρού κάθε εβδομάδα), αλλά και τη διανομή της αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε τη στήριξή του στην πρόταση που έχει κάνει η κοινότητα Παμφίλων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Φοινικόδασος μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, δήλωσε: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2019 ήταν να κόψει την αυτονομία και το οξυγόνο των τοπικών κοινοτήτων, αφαιρώντας τουςτόσο το δικαίωμα διαχείρισης των πόρων τους, όσο και τις αυτόνομες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των τοπικών συμβουλίων, που είχαν κατοχυρωθεί με την εμβληματική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται, ότι, εφόσον κληθεί από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσει ξανά τη χώρα, θα αποκαταστήσει άμεσα τοναυτόνομο ρόλο των τοπικών κοινοτήτων. Είναι θέμα δημοκρατίας».

To top