Την Τετάρτη η απόφαση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Την Τετάρτη η απόφαση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Η επιστροφή στη κανονικότητα μοιάζει να είναι πολύ κοντά καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εισήγηση της κατάργησης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

H εισήγηση της κυβέρνησης αναμένεται την Τετάρτη, στην συνεδρίαση της Επιτροπής. Πάντως να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις συνωστισμού η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική, λόγω του συναγερμού που έχει προκαλέσει η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον του κορoνοϊού

Νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της κυβέρνησης και των ειδικών σχετικά με τα άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ας υπογράμμισε ότι «για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων». «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

To top