Πεζοπορία στον Σκουτάρο

Πεζοπορία στον Σκουτάρο

Πεζοπορία στον Σκουτάρο οργανώνει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου «Ορειάς», συμμετέχοντας ενεργά στη δράση του Ορίζοντα “Τρέξε ή Περπάτησε για τα παιδιά με καρκίνο”. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη προς μέτρια. Θα είναι κυκλική, απόστασης περίπου 5,5 χλμ και όπως γνωστοποιήσει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του, δε θα κρατήσει πάνω από τρεις ώρες που θα διανύσουμε το πολύ σε 3 ώρες.

«Θα κινηθούμε πάνω σε λιθόστρωτα μονοπάτια και στενά χωμάτινα μονοπάτια πευκοδάσους, κάτω από αιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε τα πολύ αξιόλογα ξωκλήσια της περιοχής, θα συναντήσουμε τα απομεινάρια αρχαίου οικισμού και όλα αυτά με θέα τα απαράμιλλης ομορφιάς παράλια της Μικράς Ασίας, το Μόλυβο, την Άναξο, το Σκουτάρο», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 20 Φεβρουάριου, στις 9:00 στο My Market απ’ όπου οι συμμετέχοντες θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο προκειμένου να τους μεταφέρει στον Σκουτάρο. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τα rapid test θα ελεγχθούν κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο.

Μετά την πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί τραπέζι  στην ταβέρνα της περιοχής για το πρωτοχρονιάτικο γλέντι του Συλλόγου, στο οποίο θα κοπεί και η βασιλόπιτα καθώς θα κληρωθεί και δώρο.

«Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως. Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€ το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας», τονίζει ο Σύλλογος.

To top