Εθελοντική αιμοδοσία από την Πρωτοβουλία Εθελοντών Λουτρών

Εθελοντική αιμοδοσία από την Πρωτοβουλία Εθελοντών Λουτρών

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου από την Πρωτοβουλία Εθελοντών Λουτρών.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Πρωτοβουλία Εθελοντών Λουτρών την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Πολιτισμού Λουτρών.

Από τα στελέχη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, όπου τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προστασίας των Εθελοντών.

Εξέταση Αιματοκρίτη θα γίνεται την ημέρα της Αιμοδοσίας, σε όποιες περιπτώσεις κρίνουν οι υπεύθυνοι Γιατροί ότι χρειάζεται.

 

Η Πρωτοβουλία Εθελοντών Λουτρών ενημερώνει τους πολίτες :
Α) Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα.

Β) Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη.

Γ) ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
– ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
-ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΣ
-ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΑΘΗΝΑ)
-ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
(ΣΙΔΗΡΟΣ,ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ) ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Γ) Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες, ύστερα από τηλεφωνική εντολή του ίδιου του Εθελοντή Αιμοδότη, βάσει γραπτού Κανονισμού.

To top