Σε Κατάρ Πακιστάν και Μπαγκλαντές ο Νότης Μηταράκης

Σε Κατάρ Πακιστάν και Μπαγκλαντές ο Νότης Μηταράκης

Με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ Dr.  Ali bin Saeed bin Smaikh Al Marri ,την Υφυπουργό Εξωτερικών κα Lolwah Al Khater και τον Ταξίαρχο Abdulaziz bin Faisal Al Thani, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, συναντήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ,στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Ντόχα.

Οι συνομιλίες του κ. Μηταράκη επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ως χώρα πρώτης γραμμής.

Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε τον κ. Abdulaziz bin Faisal Al Thani και την κα Lolwah Al Khater, για τις πρόσφατες επισκέψεις σε Πακιστάν και Μπανγκλαντές ενώ αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, δεδομένης και της εμπλοκής του Κατάρ σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Αφγανών και πολιτών άλλων κρατών από το Αφγανιστάν. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού των διεθνών προσπαθειών για σταθεροποίηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Κατάρ να ενταχθεί στο σύστημα άρσης της υποχρέωσης θεωρήσεων για το χώρο Σένγκεν.

Τέλος, οι αρχές του Κατάρ, προσκάλεσαν τον κ. Μηταράκη να συμμετάσχει στο ετήσιο Φόρουμ της Ντόχα, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαρτίου 2022.

 

To top