Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στη Βάστρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στη Βάστρια
Από την προηγούμενη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Βάστρια παρουσία αντιπροσωπείας της Περιφέρειας

Σε  Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο καλεί το Εργατικό Κέντρο αύριο Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου , στις 2 το μεσημέρι στη Βάστρια. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν συμμετοχή με ανακοινώσεις τους: Η Επιτροπή Αγώνα Μανταμάδου και Δημοτική παράταξη « Με Πυξίδα τον Πολίτη».

Η Επιτροπή Αγώνα Μανταμάδου καλεί αύριο Δευτέρα σε συγκέντρωση στο γήπεδο του χωριού στη 1 το μεσημέρι, διεκδικώντας την ματαίωση κάθε είδους εργασίας στην καρδιά του δάσους, να φύγουν τα μηχανήματα από τη Βάστρια, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών, να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας, να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου: 

«Καλούμε τα εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα σωματεία και τους φορείς των επαγγελματιών-βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων Λέσβου, τους εμπορικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους αιρετούς, τα τοπικά συμβούλια, τις επιτροπές αγώνα, όλους τους μαζικούς φορείς και όλο τον Λεσβιακό λαό, σε Παλλεσβιακό Ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις διαρκείας.

Δίνουμε όλοι το παρόν, στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι στη ΒΑΣΤΡΙΑ, ώστε να αποτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την δημιουργία υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων.

Προσυγκέντρωση διαδηλωτών και οχημάτων θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς με προορισμό την Βάστρια.

Όπως αποτρέψαμε τα σχέδια τους τον Φλεβάρη του 2020 στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα, όπως σταματήσαμε την αποβίβαση των μηχανημάτων στις 6 του Γενάρη, έτσι και τώρα πρέπει να σταματήσουμε κάθε είδους εργασία που ετοιμάζουν.

Κόντρα στην απαίτηση του λαού της Λέσβου για καμία δομή στα νησιά, για άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών-προσφύγων, η κυβέρνηση προκαλεί και επιμένει στην υλοποίηση των απαράδεκτων σχεδίων της, πιστή στις απαιτήσεις της ΕΕ. Αντί να δίνει εκατομμύρια για την υπερδομή, να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για να μη στενάζουν, παγώνουν, αρρωσταίνουν εν μέσω
ακρίβειας και πανδημίας οι νησιώτες.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη»: 

«Η Δημοτική παράταξη “ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ” δηλώνει πως θα συμμετέχει
στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, και σας καλεί
να συμμετέχετε μαζικά στην προσπάθεια για ματαίωση των σχεδίων της
κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την μετατροπή του νησιού μας σε μια φυλακή
ανθρωπίνων ψυχών. Σας καλεί να ματαιώσετε με την παρουσία σας τη
δημιουργία μιας υπερδομής στη Βάστρια όπου θα φυλακίζονται πρόσφυγες,
άνθρωποι που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους και να εξασφαλίσουν ένα
καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης !»

To top