Συνάντηση Κουφέλου με αλιείς για τα προβλήματα του κλάδου

Συνάντηση Κουφέλου με αλιείς για τα προβλήματα του κλάδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος πραγματοποίησε συνάντηση με τους Προέδρους του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας και επαγγελματικής Αλιείας Καλλονής «Μάκαρας» κ. Παναγιώτη Νανίδη και του Αγροτικού Συλλόγου Παράκτιας και επαγγελματικής Αλιείας «Αγ. Νικολάου» κ. Νικόλαο Βαξεβάνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλιείας εν γένει, και ειδικότερα στη Λέσβο καθώς και για ενέργειες οι οποίες έχουν ενταχθεί στο άμεσο πρόγραμμα της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις των ζητημάτων που αναδείχθηκαν.

Ο κ. Κουφέλος συγκεκριμένα επεσήμανε την ανάγκη της από κοινού προσπάθειας προστασίας και χρήσης των αλιευτικών πεδίων της περιοχής και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη πρόβλεψης αποζημιώσεων για καταστροφές που προκαλούνται από απρόβλεπτους και μη παράγοντες και συναρτώνται άμεσα με το επίπεδο διαβίωσης των αλιέων της Λέσβου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής :

«Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης καταρτίστηκε η «ατζέντα» προτάσεων και ενεργειών που περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων στον τομέα Αλιείας στα νησιά μας και την κατάθεση προτάσεων στο Υπουργείο ώστε να καταστεί βιώσιμη η αλιευτική δραστηριότητα στα νησιά ενώ δηλώνουμε συνοδοιπόροι στον αγώνα των αλιέων, έναν αγώνα στήριξης και διατήρησης ενός ικανοποιητικού εισοδήματος για τις οικογένειες τους».

 

To top