«Στέρεψε» το φράγμα Σεδούντα λόγω της ανομβρίας – Προβλήματα στην υδροδότηση στο Πλωμάρι μέχρι …τα πρωτοβρόχια

«Στέρεψε» το φράγμα Σεδούντα  λόγω της ανομβρίας – Προβλήματα στην υδροδότηση στο Πλωμάρι μέχρι …τα πρωτοβρόχια

Εξαντλήθηκε το νερό στο φράγμα Σεδούντα, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που πλήττει τη Λέσβο τους τελευταίους μήνες. Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από το «άδειο» φράγμα όπου το νερό έχει κυριολεκτικά στερέψει .  Όπως αναφέρει η κοινότητα Πλωμαρίου, θα στηριχθεί στις γεωτρήσεις, ευελπιστώντας ότι η υδροδότηση θα παραμείνει επαρκής για τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής, μέχρι τα πρωτοβρόχια. Λόγω της εξάντλησης του νερού του φράγματος, σήμερα αναμένονται δυσλειτουργίες στην υδροδότηση του Πλωμαρίου, οι οποίες αναμένεται να αποκατασταθούν έως την Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι το νερό στο φράγμα Σεδουντα εξαντλήθηκε. Στις δυσοίωνες προβλέψεις όλων ότι θα εξαντληθεί έως τα μέσα Αυγούστου όπως βλέπετε φθάσαμε έως και τα μέσα Οκτωβρίου. Οι αιτίες φυσικά ότι σε άριστη συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ αποκαταστάθηκαν όλες οι διαρροές και μεγάλες βλάβες στο Πλωμάρι περιορίζοντας τις μόνο σε μικροβλαβες ενώ και οτιδήποτε ξαφνικό συνέβαινε φτιαχνόταν όσο το δυνατόν αμεσότερα. Επιπλέον ένα σημαντικό ήταν η σωστή διαχείριση του νερού και η επισκευή των γεωτρήσεων με σκοπό την ακόμη καλύτερη διαχείριση της φετινής κατάστασης που είχε το οξύμωρο να έχουμε λιγότερα νερά και περισσότερο κοσμο.Παράλληλα πλέον οι λογαριασμοί νερού έρχονται στην ώρα τους και ανά τρίμηνο κάτι που διευκολύνει και την πληρωμή τους.
Από εδώ και πέρα και έως τις πρώτες βροχοπτώσεις θα κινηθούμε με τις γεωτρήσεις και αν δεν γίνεται η σπατάλη νερού θα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο υδροδότησης.
Σε όλα αυτά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Βαλεση Παναγιώτη ο οποίος είναι πάντοτε δίπλα στα προβλήματα με σωστή οργάνωση , το προσωπικό της ΔΕΥΑΛ, τον εργολάβο Σπύρο Κακνη που είναι άμεσα στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην περιοχή μας και τον ακούραστο Παναγιώτη Φρατζογλου που είναι πάντοτε και παντού να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια τόσο μεγάλη έκταση όπως είναι η Δ.Ε. Πλωμαρίου. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
Υ.Γ.: Λόγω της εξάντλησης του νερού του φράγματος έχουμε μερικές δυσλειτουργίες στην σημερινή υδροδότηση του Πλωμαρίου οι οποίες έως αύριο θα έχουν αποκατασταθεί ενώ καθημερινά θα ανακοινώνεται το οτιδήποτε προκύπτει ώστε να ενημερωνεστε άμεσα όλοι οι πολίτες και επισκέπτες.

To top