Ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά οργάνων στη Μυτιλήνη

Ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά οργάνων στη Μυτιλήνη

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα στις 19 Οκτωβρίου 2024, στις 6:30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση θα εστιάσει σε τρία βασικά θέματα: την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού των οστών και τη δωρεά οργάνων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης περιλαμβάνουν τον Κωνσταντίνο Σταμούλη, επιστημονικό υπεύθυνο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, τον Στυλιανό Γραφάκο, επιστημονικό διευθυντή του “Όραμα Ελπίδας” και αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής αιματολογίας, καθώς και την Ανθή Παλιβάνη, προϊσταμένη της ΜΕΘ του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Η ημερίδα στοχεύει στην αύξηση της προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών, καθώς το ποσοστό εθελοντικού αίματος στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση, επηρεάζοντας την επάρκεια του συστήματος υγείας. Μέσω της εκδήλωσης, επιδιώκεται η ενίσχυση της αυτάρκειας του νοσοκομείου σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

To top