Στη Βουλή το θέμα για την συγχώνευση του τμήματος του 3ου ΓΕΛ από τον Παρασκευαΐδη

Στη Βουλή το θέμα για την συγχώνευση του τμήματος του 3ου ΓΕΛ από τον Παρασκευαΐδη

Το θέμα της συγχώνευσης του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. Ο κ. Παρασκευαΐδης κατέθεσε ερώτηση σήμερα στον Υπουργό Παιδείας για ποιον λόγο δεν εγκρίθηκε η κατά παρέκκλιση λειτουργία ολιγομελούς τμήματος, Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, με εννέα μαθητές και εγκρίθηκε στο 4ο ΓΕΛ, όμοιο τμήμα, με έξι μαθητές, ζητώντας παράλληλα, την άμεση έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, έγκρισης, ολιγομελούς τμήματος και στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ώστε να τερματιστεί η έκρυθμη κατάσταση, που επικρατεί και να αποφευχθεί, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, μετά τα εξώδικα των γονέων των μαθητών, προς τον Υπουργό Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και την Διεύθυνση Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Παρασκευαΐδη:

Κύριε Υπουργέ,
Ουδείς, λογικός και σώφρων άνθρωπος, στην ακριτική Λέσβο, έχει κατανοήσει τον πραγματικό λόγο, της παραπάνω άδικης και επιζήμιας, για τους μαθητές Απόφασής σας, να μην εγκρίνετε κατά παρέκκλιση ολιγομελές τμήμα, Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, με εννέα (9) μαθητές, ενώ εγκρίνετε ολιγομελές, όμοιο τμήμα, στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, με έξι (6) μαθητές!!!!, προκαλώντας την ανορθολογική συγχώνευση των δυο τμημάτων, με τους περισσότερους μαθητές να μετακινούνται στους λιγότερους, γιατί άραγε;
Στην 2η συμπληρωματική απόφαση έγκρισης ολιγομελών τμημάτων στην Δ.Ε. Τρικάλων, εγκρίνεται ολιγομελές τμήμα Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων, με έξι (6) μαθητές και στο 2ο ΓΕΛ Τρικάλων με εννέα (9) μαθητές.
Θεωρείτε δίκαιη, την παραπάνω, άνιση μεταχείριση, μεταξύ των μαθητών της Μυτιλήνης και των Τρικάλων;
Πλήττεται, με την άδικη απόφασή σας, το περί δικαίου αίσθημα των μαθητών, στην κρίσιμη φάση της ενηλικίωσής!
Σε ποιο αξιακό σύστημα, τους ζητάτε να πιστέψουν, σε ποιο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, όταν η Δημοκρατική Κυβέρνησή, τους μεταχειρίζεται άδικα και αυταρχικά, τους βλέπει ως αριθμούς και μόνο, με διακρίσεις, χωρίς ίσες ευκαιρίες, χωρίς σεβασμό στη προσωπικότητα και τα δικαιώματά τους.
Οι μαθητές αυτοί, ελεύθερα, υπερήφανα και δημοκρατικά παιδιά, δεν έχουν αποδεχθεί το bullying (εκφοβισμό) του Υπουργείου, την αδικία και τον εξαναγκασμό, να αλλάξουν χωρίς σοβαρό λόγο, στην Γ’ Λυκείου, Καθηγητές και Σχολικό Περιβάλλον, και ας έχει καταρρακωθεί η ψυχολογία τους και λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη, οι περισσότεροι.
Ομοίως, οι γονείς αντιστέκονται και καταφεύγουν στο Ποινικό και Αστικό Δίκαιο, κατά παντός υπευθύνου.
Είναι ανάγκη κύριε Υπουργέ, να δώσετε άμεσα, ένα τέλος, σε όλη αυτή την αναστάτωση και να αποκαταστήσετε και την δικαιοσύνη και την ομαλότητα, στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, με την έγκριση κατά παρέκκλιση, ενός ολιγομελούς τμήματος Γ’ Τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, ο κ. Υπουργός

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
1. Γιατί δεν εγκρίθηκε ολιγομελές τμήμα Γ’ Τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών στο 3ο ΓΕΛ με εννέα (9) μαθητές και εγκρίθηκε όμοιο τμήμα στο 4ο ΓΕΛ με έξι (6) μαθητές;
2. Έστω και τώρα, θα εκδώσετε συμπληρωματικά Απόφαση, κατά παρέκκλιση λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών Σπουδών στο 3ο ΓΕΛ, αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη και επαναφέροντας την ομαλότητα στη λειτουργία του σχολείου;

To top