ΚΚΕ: Αναφορά για παραβάσεις πυροπροστασίας στα σχολεία της Μύρινας

ΚΚΕ: Αναφορά για παραβάσεις πυροπροστασίας στα σχολεία της Μύρινας

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ ανάμεσά τους και η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, επισημαίνοντας σοβαρές παραβάσεις στον Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων που παρατηρούνται στα τμήματα των δημοτικών σχολείων της Μύρινας στη Λήμνο, τα οποία συγχωνεύτηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η αναφορά βασίζεται στην επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», ο οποίος τονίζει την ανάγκη κατατμήσεως των συγχωνευμένων τμημάτων για λόγους εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς αλλά και ασφαλείας. Σύμφωνα με τον σύλλογο, η συνένωση τμημάτων έχει δημιουργήσει κενά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων κανονισμών πυροπροστασίας, θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος, τονίζοντας ότι πέρα από τις εκπαιδευτικές συνέπειες, η ασφάλεια των παιδιών δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο λόγω της μη τήρησης των κανονισμών.

To top