Έναρξη τελευταίας διαβροχής κατά του δάκου στη Λέσβο

Έναρξη τελευταίας διαβροχής κατά του δάκου στη Λέσβο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι η τελευταία διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024. Όλα τα συνεργεία θα λάβουν μέρος στην εφαρμογή του προγράμματος.

Πληροφορίες για τον Ψεκασμό
Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι το DECIS PROFI 25WG.
Η συλλογή του ελαιόκαρπου πρέπει να ξεκινήσει 7 ημέρες μετά τον ψεκασμό κάθε περιοχής, ώστε να αποφευχθούν υπολείμματα στο ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές.
Σημαντικές Οδηγίες για τους Ελαιοπαραγωγούς
Παρακολούθηση Ψεκασμών: Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται να ενημερώνονται για τις ημερομηνίες ψεκασμού από τις ανακοινώσεις των Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

Συλλογή Ελαιοκάρπου Πριν την Παρέλευση 7 Ημερών: Όσοι σκοπεύουν να συλλέξουν τον ελαιόκαρπο πριν την παρέλευση των 7 ημερών, πρέπει να ειδοποιήσουν τους αρχιεργάτες ώστε να μην ψεκαστούν τα ελαιοκτήματά τους.

Οδηγίες για Βιοκαλλιεργητές
Οι βιοκαλλιεργητές θα πρέπει να μεριμνήσουν για:

Την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους.
Την τοποθέτηση παγίδων στα ελαιόδεντρα, εφόσον υπάρχει καρπός.
Συνεργασία με Δήμο και Συνεταιρισμούς
Ο Δήμος, οι Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούνται να συνδράμουν στη διαδικασία, διευκολύνοντας τη λειτουργία των συνεργείων μέσω παροχής νερού, συντήρησης αγροτικών δρόμων και άλλων ανακοινώσεων.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχημένη διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως κάθε χρόνο.

To top