Συνάντηση Μαρίας Κομνηνάκα με το Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών Λέσβου

Συνάντηση Μαρίας Κομνηνάκα με το Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών Λέσβου

Το περασμένο Σάββατο, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Λέσβου, προκειμένου να συζητήσουν τις ανησυχίες που προκύπτουν από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι εποχικοί πυροσβέστες εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, οι οποίες λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, και να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να οδηγήσει στην ανεργία το μεγαλύτερο μέρος των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι, μετά από χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία. Επίσης, οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι έχουν βιώσει τον ηλικιακό ρατσισμό σε προηγούμενες προκηρύξεις, αποκλείοντας έμπειρους εργαζόμενους λόγω ηλικιακών ορίων.

Η Μαρία Κομνηνάκα δήλωσε τη σαφή υποστήριξη του ΚΚΕ προς τους εποχικούς πυροσβέστες, τονίζοντας τη σημασία του προσωπικού αυτού για την υποστελεχωμένη πυροσβεστική υπηρεσία. Η βουλευτής επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των εποχικών και συμβασιούχων πυροσβεστών, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτό το αίτημα ενισχύεται από τα δραματικά αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς και από την ανάγκη για πρόληψη και κατάσβεση σε αστικά συμβάντα και τροχαία ατυχήματα. Οι εποχικοί πυροσβέστες, με την εμπειρία και την εκπαίδευσή τους, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην πυρόσβεση και την πρόληψη.

Η βουλευτής σημείωσε ότι το ΚΚΕ προετοιμάζει σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα των πυροσβεστών. Κάλεσε τους πυροσβέστες να συμμετάσχουν ενεργά στο κίνημα, προκειμένου να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που μετράει ως κόστος τις ανάγκες του λαού.

Η συνάντηση αυτή καταδεικνύει την ανάγκη για ενότητα και συλλογική δράση, προκειμένου οι εποχικοί πυροσβέστες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να προστατεύσουν την ασφάλεια των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τους κινδύνους που προκύπτουν από την πολιτική των κυβερνήσεων.

To top