Εκδήλωση για την δυσλεξία σε Καλλονή και Μυτιλήνη από την «Συλ-λογική»

Εκδήλωση για την δυσλεξία σε Καλλονή και Μυτιλήνη από την «Συλ-λογική»

Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Οκτωβρίου διοργανώνει η Συλ-λογική Εκπαιδευτικών σε Καλλονή και Μυτιλήνη, με εισηγήτρια την διακεκριμένη επιστήμονα, Εκπαιδευτική Ψυχολόγο και ειδική στα θέματα μαθησιακών δυσκολιών Ελένη Λιβανίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτώβρη στις 11.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στις 6:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Συλ-λογική Εκπαιδευτικών με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία (8/10) και σεβόμενη τη μεγάλη ανάγκη επιμόρφωσης και συμβουλευτικής εκπαιδευτικών και γονέων στον τομέα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, διοργανώνει δύο διαλέξεις το Σάββατο 12 Οκτώβρη με θέμα «ΔΥΣΛΕΞΙΑ: Ο ρόλος γονέων και εκπαιδευτικών». Εισηγήτρια και των δύο διαλέξεων η διακεκριμένη επιστήμονας, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος και ειδική στα θέματα μαθησιακών δυσκολιών κα Ελένη Λιβανίου, που διετέλεσε επί σειρά ετών (1993-2002) Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας.

Η κα Λιβανίου θα πραγματοποιήσει δύο ομιλίες για εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενη/ο:

1. Σάββατο 12/10/2024  και ώρα 11.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
2. Σάββατο 12/10/2024 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Η Συλ-λογική Εκπαιδευτικών με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προσπαθεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού στην αντιμετώπιση βασικών δυσκολιών της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως αυτή της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών που είναι βασικής και καθοριστικής σημασίας. Η Συλ-λογική Εκπαιδευτικών δεσμεύεται στη διοργάνωση και υλοποίηση και άλλων δράσεων σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Φωτίου» και την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο», της «ΑνακύκλωσηςΑιγαίου-Χυτήρια ΑΒΕΕ» και του στούντιο «fine arts».

Οι ομιλίες είναι ανοιχτές στο κοινό.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτικός

Ψυχολόγος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1991. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, στα δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα καθώς και στα προβλήματα συμπεριφοράς στο χώρο του κανονικού σχολείου, στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον. Κάτοχος Master και Ph.D. στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και τ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο, συνεργαζόμενη με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδικά Χωριά SOS, ΠΕΚΑΔΕ, Υπ. Παιδείας Κύπρου, International OpenUniversity Press, κ.ά.). Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Το διάστημα 1993-2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας (ΕΕΔ), με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται ως επιστημονική σύμβουλος. Συνεργάτης από το 1993 της Ειδικής Διαγνωστικής Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας “Σπ. Δοξιάδης”, από το 1995 μέχρι σήμερα, υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών του Ιδρύματος “Σπ. Δοξιάδης – Έρευνα για το παιδί”.

To top