Βουλευτές ΚΚΕ: Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο στη Λήμνο

Βουλευτές ΚΚΕ: Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο στη Λήμνο

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννη Δελή και Μανώλη Συντυχάκη, με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου “Αργύριος Μοσχίδης”. Στην επιστολή τους, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην πραγματοποιηθεί καμία συγχώνευση τμημάτων ούτε να υποβαθμιστούν τα δημοτικά σχολεία της Λήμνου.

Ιδιαίτερα, τονίζουν την ανάγκη άμεσης κάλυψης όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, καθώς και τη στελέχωση των τμημάτων ένταξης με ειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον, ζητούν να διοριστούν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι παράλληλης στήριξης και σχολικοί νοσηλευτές στα δημοτικά σχολεία Μύρινας, όπως απαιτείται από το ΚΕΔΑΣΥ.

Ειδικότερα, για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας επισημαίνεται η ανάγκη κάλυψης θέσεων με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές και σχολικούς νοσηλευτές. Το αίτημα περιλαμβάνει επίσης τη μόνιμη τοποθέτηση αναπληρωτών και την εξασφάλιση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, με ενδελεχείς προσεισμικούς ελέγχους και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Οι βουλευτές που καταθέτουν την αναφορά υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στη Λήμνο και η εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών.

To top