Σύσκεψη στον Παλαιόκηπο για την αγροτική οδοποιία: Επείγουσα ανάγκη διάνοιξης νέου δρόμου

Σύσκεψη στον Παλαιόκηπο για την αγροτική οδοποιία: Επείγουσα ανάγκη διάνοιξης νέου δρόμου

Στον Παλαιόκηπο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συνάντηση με πρωτοβουλία του Προέδρου Στρατή Καραβασίλη και του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν κάτοικοι, ελαιοπαραγωγοί και ο Αντιδήμαρχος Γέρας, Παναγιώτης Σεκερτζής.

Το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχθηκε ήταν η πρόσβαση στην άνω πλευρά του χωριού, στην περιοχή Αλιγαρωπή, όπου βρίσκεται το 65% της αγροτικής οδοποιίας. Έγινε σαφές ότι απαιτείται η διάνοιξη ενός νέου δρόμου από την εξωτερική πλευρά του χωριού, καθώς η στενότητα των υφιστάμενων δρόμων, κυρίως στην αγορά, δεν επιτρέπει τη διέλευση βαρέων οχημάτων, όπως πυροσβεστικά και μπετονιέρες.

Ο Πρόεδρος του χωριού τόνισε:

«Οι προσωρινές λύσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Χρειάζονται οριστικές παρεμβάσεις, όπως η ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση των κύριων αγροτικών δρόμων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση. Παράλληλα, είναι ζωτικής σημασίας η διάνοιξη νέου δρόμου που θα επιτρέπει τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή της Αλιγαρωπής. Η περιοχή αυτή είναι ένας από τους σημαντικούς πνεύμονες του χωριού και πρέπει να προστατευτεί .Η υφιστάμενη κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια ολόκληρου του χωριού σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη συνεχή επικοινωνία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, καταγράφοντας τα προβλήματα και αναζητώντας λύσεις. Στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό , θα κληθούν να παρευρεθούν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι καθώς και ο Παναγιώτης Κυπριωτέλλης Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα πιο εκτενώς και να ληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ο Πρόεδρος του Παλαιοκήπου, κλείνοντας τη συνάντηση, δήλωσε:

«Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις για την αγροτική οδοποιία, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των παραγωγών μας. Η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και η ανάληψη ευθυνών από όλες τις πλευρές είναι το κλειδί για την επίλυση των χρόνιων αυτών προβλημάτων».

To top