Αύξηση πιστώσεων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά 16 εκατομμύρια ευρώ για το 2024

Αύξηση πιστώσεων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά 16 εκατομμύρια ευρώ για το 2024

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η έγκριση αύξησης εγκεκριμένου ορίου πιστώσεων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2024 κατά 16 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η σημαντική επιτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και πρωτοβουλιών του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ, κ. Ευστράτιου Χρυσοστόμου Κυρατζή, στο πλαίσιο πρόσφατων επισκέψεών του στην Αθήνα, καθώς και της κρίσιμης συνάντησής του με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κα Ελένη Παντελοπούλου υπο την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κυρατζής τόνισε:
«Η έγκριση αυτής της σημαντικής αύξησης πιστώσεων διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση των έργων μας. Μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην υλοποίηση ζωτικής σημασίας έργων, χωρίς καθυστερήσεις. Το Νέο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου 2021-2027 παραμένει ανεπηρέαστο, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε σε νέες αναπτυξιακές προοπτικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.»

Η αύξηση του ορίου πιστώσεων αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Περιφέρειας να ολοκληρώσει άμεσα έργα υποδομής και ανάπτυξης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για πολίτες και επιχειρήσεις. Ο κ. Κυρατζής πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια διαχειρίζεται υπεύθυνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που της έχουν παραχωρηθεί, με στόχο τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Η Περιφερειακή αρχή υπό τον κ. Μουτζούρη δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση πόρων, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών και τη δημιουργία νέων προοπτικών για το μέλλον.

 

To top