Δήμος Λήμνου: «Έχει υποβληθεί πρόταση για έργο αγροτικής οδοποιίας στο Υπουργείο Εσωτερικών»

Δήμος Λήμνου: «Έχει υποβληθεί πρόταση για έργο αγροτικής οδοποιίας στο Υπουργείο Εσωτερικών»

«Για πνεύμα άρνησης και στείρας αντιπολίτευσης» κάνει ο Δήμος Λήμνου  απαντώντας στην  καταγγελία  της Τ.Ε του ΚΚΕ Λήμνου  περί μη υποβολής πρότασης προς του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έργο αγροτικής οδοποιίας τονίζοντας ότι έχουν γίνει μελέτες για έργο αγροτικής οδοποιϊας μέσα από το πρόγραμμα του «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών και ουδέποτε ο Δήμος έκανε λόγο υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Σχετικά με Δελτίο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Λήμνου που αναφέρεται σε δήθεν αποκαλύψεις περί μη υποβολής πρότασης προς του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έργο αγροτικής οδοποιίας, ο Δήμος Λήμνου διευκρινίζει τα εξής:

– Ουδέποτε έγινε αναφορά από την πλευρά του Δήμου περί υποβολής πρότασης αγροτικής οδοποιίας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δη στην τελευταία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε εκδοθεί στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.3 του ΠΑΑ.

– Η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της επεσήμανε διά της Δημάρχου σε συνάντηση που είχε με τον κ. Λιβάνιο, πρώην Αναπληρωτή Υπουργό και νυν Υπουργό Εσωτερικών την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου αγροτικής οδοποιίας ως έργου κατασκευαστικού και όχι προμήθειας .Σε συνεννόηση με το Υπουργείο, ετοιμάζεται από την τεχνική υπηρεσία η μελέτη του έργου που αφορά στη βελτίωση της βατότητας υφιστάμενων αγροτικών οδών πρόσβασης σε καλλιέργειες και αγροτικές περιοχές στην Κτηματική Περιφέρεια του Δήμου Λήμνου. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων δρόμων είναι 88 χλμ περίπου και οι προτεινόμενες επεμβάσεις αφορούν είτε σε ενιαίες αγροτικές οδούς είτε σε επιμέρους τμήματα αυτών και εστιάζονται κυρίως σε έργα βελτίωσης των υφιστάμενων οδών, σε τοπικές εξυγιάνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων και οδοστρωσίες, όπου απαιτείται. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.475.324,22€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρωτ. 10521/ 2021/2-3-2022 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών). Η μελέτη είναι σήμερα στη φάση της ολοκλήρωσης. Για την επιλογή των δρόμων παρέμβασης έγιναν επιτόπιες μεταβάσεις στελεχών της υπηρεσίας και Αντιδημάρχων, ακολούθησαν επιμετρήσεις και ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες.Αναφορές που εκφέρονται σε πνεύμα άρνησης και στείρας αντιπολίτευσης αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.»

To top