Σεμινάριο για τη συγκομιδή της ελιάς

Σεμινάριο για τη συγκομιδή της ελιάς

Διαδικτυακό σεμινάριο για τη συγκομιδή της ελιάς διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» (Elaias Nisos Lesvos) την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 7.00 μ.μ.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εξειδικευμένων Eλλήνων επιστημόνων και θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της εταιρείας «Agrology» και τη συνεργασία των OliveOilSeminars.

Πρόκειται να διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, ενώ θα μεταδίδεται απευθείας και μέσω facebook από τη σελίδα ELIA Lesvos confest,

Εγγραφές για την παρακολούθηση μέσω zoom γίνονται στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3zicAA9,ενώ στους συμμετέχοντες που θα το παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το σεμινάριο θα απευθύνεται πρωτίστως σε ελαιοκαλλιεργητές και γεωπόνους της Λέσβου, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του λεσβιακού ελαιολάδου.

Λόγω της διαδικτυακής μετάδοσης το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα γεωπόνοι, ελαιοκαλλιεργητές, στελέχη αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών καθώς και φοιτητές σχολών γεωπονικής κατεύθυνσης. Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις και να επικοινωνήσουν, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, με τους ομιλητές.

Κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι οι:

Βασίλης Φραντζολάς, Σύμβουλος ποιότητας ελαιολάδου, με τίτλο: «Πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής: Η επιλογή του κατάλληλου χρόνου και τρόπου»

Μανώλης Σαλιβαράς, Εργαστηριακός αναλυτής & γευσιγνώστης ελαιολάδου, με τίτλο: «Επιπτώσεις στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από κακές πρακτικές»

Δρ. Νικόλαος Ρηγάκης, Agronomic R&D Manager, AGROLOGY SA, με τίτλο: «Ο ρόλος της εξειδικευμένης θρέψης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου»

 

To top