Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, πάνω σε θέματα που αφορούν στη μείωση των φυσικών κινδύνων πραγματοποιήθηκε στο τμήμα γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι εκπαιδευτικοί από την 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου επιμορφώθηκαν σε εκπαιδευτικά εργαλεία, και υλικά, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου CRISEPAC (crisepac.eu), σχετικά με θέματα φυσικών κινδύνων. Θέμα του Εργαστηριακού Σεμιναρίου Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: «Η χρήση εκπαιδευτικού υλικού και εργαλείων στην τάξη για τη διδασκαλία των φυσικών κινδύνων» . Υπεύθυνη η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαρία Τζουρά σε συνεργασία με την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Αικατερίνη Κλωνάρη Αντιπρόεδρο EUROGEO και εταίρο του Ευρωπαϊκού προγράμματος CRISEPAC (Διδάσκοντας για τους φυσικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στα σχολεία).
Σε ένα 6ωρο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό υλικό που σχετίζεται με τις βασικές έννοιες των φυσικών κινδύνων, ιδιαίτερα για φυσικούς κινδύνους που σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή, ξεναγήθηκαν στις ιστοσελίδες του προγράμματος και απόκτησαν πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό. Ασκήθηκαν στις διάφορες δραστηριότητες στην ελληνική γλώσσα (https://www.crisepac.eu/el).
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Επιπλέον διαθέτει ασύγχρονη επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε 9 σχετικές ενότητες με τεστ στο τέλος κάθε ενότητας επιμόρφωσης.
Στην ιστοσελίδα του Προγράμματος CRISEPAC (https://www.crisepac.eu/el) υπάρχει ενδιαφέρον και ελκυστικό διαδικτυακό εργαλείο, MOOC (https://mooc-crisepac.eu/), που έχει δωρεάν πρόσβαση για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό υλικό με ατομικούς κωδικούς. Αυτό το MOOC αναπτύσσεται γύρω από 9 ενότητες και βίντεο που εξερευνούν το θέμα του φυσικού κινδύνου και της πρόληψης στην Ευρώπη.Εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης από την Λέσβο, ξεναγήθηκαν στις ιστοσελίδες του και απόκτησαν πρόσβαση στο υλικό, μετα από μια επιμορφωτική συνάντηση.