Επιδόματα με κουπόνια: Καταγγελία από το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Επιδόματα με κουπόνια: Καταγγελία από το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση προχωρά κυβέρνηση, μετατρέποντας το 50% των προνοιακών επιδομάτων –συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας– σε προπληρωμένες κάρτες. Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου καταγγέλλει την πολιτική αυτή ως ένα ακόμη πλήγμα  Αυτή η απόφαση, σύμφωνα με το Δίκτυο, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τους ήδη δοκιμαζόμενους δικαιούχους, οι οποίοι βλέπουν τα επιδόματα που τους αναλογούν να διατίθενται με περιορισμένο και ελεγχόμενο τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να υλοποιεί με συστηματικό τρόπο την επιθετική της πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά και διαπιστώνουμε πως το βαρέλι της πολιτικής της δεν έχει πάτο. Με απόφασή της από τις 15 Μαρτίου μια σειρά των προνοιακών επιδομάτων, ανάμεσά τους και το επίδομα ανεργίας, θα αποδίδονται κατά 50% ως προπληρωμένη κάρτα δηλαδή ως κουπόνια για αγορά και υπηρεσίες!!!

Φυσικά η πολιτική αυτή απόφαση έρχεται ως το κερασάκι σε μια σειρά ενεργειών που φέρνει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση το σύνολο των δικαιούχων αυτών των επιδομάτων και ασφαλώς και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

  • Ήδη το ύψος του ποσού είναι τέτοιο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες με βάση το υψηλότατο κόστος διαβίωσης.
  •  Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που δικαιούταν και έπαιρνε το επίδομα, δε θα το λαμβάνει πλέον με την αύξηση των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων που επιβλήθηκαν, η ίδια η κυβέρνηση έβαλε έτσι εμπόδια στην απόδοσή τους.

Επιπροσθέτως, για τους εκπαιδευτικούς, είναι πλέον ξεκάθαρο πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το επίδομα Α21 να μειωθεί ή και να περικοπεί εντελώς σε μεγάλο ποσοστό συναδέλφων/ισσών, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των εισοδηματικών ορίων.

Είναι απαράδεκτο οι κυβερνώντες να θέλουν να αποφασίζουν τον τρόπο που θα διαθέσουν τα χρήματα που λαμβάνουν οι δικαιούχοι και να αντιμετωπίζεται το επίδομα ανεργίας λες και πρόκειται να επενδυθεί στο εξωτερικό και προσπαθούν να το ελέγξουν!!!

Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την κατάπτυστη απόφαση και να στηρίξει ουσιαστικά τους ανέργους και τα πλατιά κοινωνικά στρώματα εφαρμόζοντας στοχευμένη κοινωνική πολιτική.

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

To top