Ο Μ. Κουτουλάκης στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Ο Μ. Κουτουλάκης στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Για τον κόσμο του εμπορίου, το μεταφορικό ισοδύναμο καθώς και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Βόρειο Ελλάδα, συζήτησαν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση με τον κ. Κουτουλάκη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Iωάννης Μουτζούρης , ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μολυβιάτης και η Γ. Γραμματέας Βάλια Μπαρμπατιώτη καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Α.&Ν.Π  κ Μιχαλακέλλης Παύλος.

Ο κ. Κουτουλάκης δεσμεύτηκε πως θα σταθεί αρωγός στο Σύλλογο και στη συστηματική ανάγκη ανάπτυξης των καταστημάτων. «Το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου μονοπώλησε το ενδιαφέρον και πρωτοστάτησε στη συζήτηση μιας και είναι ένα πραγματικό εργαλείο που σκοπό έχει να εξισορροπεί τις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργούνται από την απόσταση των νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα και κατ επέκταση να αποτελέσει ευκαιρία για να μπορούν οι νησιώτες επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στην ανταγωνιστικότητα των τιμών ιδίως στο λιανεμπόριο. Αίτημα του Συλλόγου είναι η ταχύτερη καταβολή των χρημάτων όπως και η διεύρυνση των δικαιούχων.  Μεταξύ άλλων η πολυπαθής σύνδεση ακτοπλοϊκά με τη Βόρειο Ελλάδα φαίνεται να είναι στη κοινή ατζέντα τόσο του Υπουργείου όσο και των αξιωματούχων του νησιού», αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

To top