Λαϊκή Συσπείρωση: Να αποκατασταθεί άμεσα η σύνδεση των Ψαρών με τη Χίο

Λαϊκή Συσπείρωση: Να αποκατασταθεί άμεσα η σύνδεση των Ψαρών με τη Χίο

Την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να μην μείνουν τα Ψαρά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αφού το πλοίο «Ψαρά Γκλόρυ» βρίσκεται για επισκευή, ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει στην ανακοίνωση της ότι η ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί τη γραμμή Χίο – Ψαρά πρέπει άμεσα να αντικαταστήσει το πλοίο προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση του ακριτικού νησιού με τη Χίο. Καλεί επίσης, την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Blue Star Ferries» που καλύπτει την άγονη γραμμή Πειραιά – Καβάλα να περνά και από τα Ψαρά – τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο – προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύνδεση των κατοίκων με τη Χίο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το ακριτικό ηρωικό νησί των Ψαρών, για μία ακόμα φορά βρίσκεται απομονωμένο και αποκομμένο ακτοπλοϊκά από τη Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή το πλοίο της εταιρείας “Αγία Μαρίνη””, « Ψαρά Γκλόρυ» για επισκευή στο Πέραμα. Δημιουργήθηκε, έτσι, ένα σοβαρό πρόβλημα για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των Ψαριανών σε τρόφιμα, φάρμακα, περίθαλψη στο νοσοκομείο της Χίου κλπ.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία, που εξυπηρετεί τη γραμμή Χίο- Ψαρά, υποχρεούται άμεσα να αντικαταστήσει το πλοίο ( αφού χρηματοδοτείται από το Ελληνικό δημόσιο) για να αποκαταστήσει την σύνδεση του νησιού με Χίο. Έως τότε, η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR” που καλύπτει την άγονη γραμμή Πειραιά – Καβάλα, επίσης χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό δημόσιο, οφείλει να περνά από τα Ψαρά για να εξασφαλίσει την σύνδεση των κατοίκων με τη Χίο».

To top