Το Σάββατο 14 Μαρτίου ξεκίνησε ο κύκλος διαλέξεων που διοργανώνει για δεύτερη φορά το Δι-ιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 24 Μαρτίου. Το πρώτο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε, είχε θέμα «Σεισμικός Κίνδυνος και Σεισμική Διακινδύνευση – Δράσεις Πρόληψης και Ετοιμότητας σε Εθνικό Επίπεδο», έλαβε χώρα στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κεντρική ομιλήτρια την Δρ. Ασημίνα Κούρου.
Η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), παρουσίασε τις στρατηγικές που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο για την πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι στον σεισμικό κίνδυνο, εστιάζοντας στις πρωτοβουλίες του ΟΑΣΠ και τις κρίσιμες κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Η διάλεξη συντονίστηκε από τον Καθηγητή Νικόλαο Ζούρο, Διευθυντή του ΔΠΜΣ «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών».


Το επόμενο σεμινάριο θα έχει θέμα «Προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας με έμφαση στις φυσικές καταστροφές» και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 9.00 – 12.00, στο Αμφιθέατρο “Παύλος Καναρογλου”, Κτήριο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με ομιλητές τους: Ελένη Γιακουμή, Ευάγγελο Γκουντούφα και Βερενίκη Λούκα.