Ορκίσθηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ορκίσθηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Eνώπιον της Βουλής ορκίστηκε σήμερα ο νέος  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως ορίζει το άρθρο 33 του Συντάγματος ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ορκίστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του.

Μετά τον όρκο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψαν τους τέσσερις παπύρους και αμέσως κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Πρώτος υπέγραψε τα πρακτικά της ορκωμοσίας ο κ. Τασούλας και ακολούθησαν ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και το Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο Μέγαρο της Βουλής, στην είσοδο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης.

Στο μνημείο παρατάχθηκαν αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων προς επιθεώρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την αναπομπή των κεκανονισμένων δεήσεων, ο εκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το χέρι του στο Ιερό Ευαγγέλιο και επανέλαβε τον όρκο, τον οποίο ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Πηγή: kathimerini.gr  , ert.gr

To top