Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού: Ζητά να αγοραστεί το Αφεντέλι από τον Δήμο

Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού: Ζητά να αγοραστεί το Αφεντέλι από τον Δήμο

Πρόταση αγοράς από το Δήμο Δυτικής Λέσβου της ιδιοκτησίας ιδιώτη στη θέση Αφεντέλι, με σκοπό την δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου κατασκήνωσης, κατέθεσε μέσω ανακοίνωσης του ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού έχει ως προτεραιότητα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ερεσού και της ευρύτερης περιοχής, μέσω της ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών, τουριστικών, παραγωγικών και περιβαλλοντικών της πόρων. Εξίσου σημαντική είναι και η ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Με γνώμονα την προστασία του μοναδικού τοπίου της Ερεσού και την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ, σχετικά με το αδιέξοδο που δημιουργείται σε σχέση με την οικοδόμηση του οικοπέδου στην περιοχή του Αφεντέλι, τασσόμαστε υπέρ της πρότασης αγοράς της ιδιοκτησίας ιδιώτη από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, πιστεύοντας ότι είναι η πιο ρεαλιστική διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η Ερεσός, λόγω του μοναδικού τοπίου της και της ιδιαίτερης κουλτούρας της, προσελκύει, εδώ και πολλά χρόνια, ένα μεγάλο αριθμό εναλλακτικών επισκεπτών που επιθυμούν να κατασκηνώσουν στην παραλία της. Με την πραγματοποίηση της εξαγοράς του οικοπέδου ιδιώτη και λαμβάνοντας υπόψη την ήδη υπάρχουσα διπλανή δημοτική ιδιοκτησία, δημιουργείται μια έκταση κατάλληλη για μερική δεντροφύτευση και φιλοξενία οργανωμένου χώρου κατασκήνωσης, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Η εν λόγω πρόταση, επιπλέον, θα συντελέσει καθοριστικά, ώστε να προσφερθεί στους κατασκηνωτές ένα περιβάλλον φιλοξενίας πιο ευχάριστο, υγειονομικά καταλληλότερο και παράλληλα στην περιοχή μια ήπια ανάπτυξη.

Ακόμη, θέλουμε να τονίσουμε στη δημοτική μας αρχή ότι αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της μη ύπαρξης κατάλληλου χώρου, για την υλοποίηση του δημοτικού camping, θα ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Ερεσού, σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση και την καταπόνηση της περιοχής.

Φτάνοντας προς το τέλος, να υπενθυμίσουμε, ότι επανειλημμένως ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, για τη λήψη κατάλληλων μέτρων για να προλάβει τις εξελίξεις που ενδεχομένως να δημιουργηθούν σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των 160 στρ. ιδιοκτησίας του Δήμου, που εκτείνεται από το συγκεκριμένο οικόπεδο ιδιώτη μέχρι και το τέλος της παραλίας (πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες και να δηλωθεί η ευρύτερη περιοχή «Φοινικόδασος» στο Κτηματολόγιο).

Συνοψίζοντας, θα επιθυμούσαμε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να μας ενημερώσει για τις επικείμενες ενέργειες του και να μας διασφαλίσει για την συνεργασία του και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μια νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και όντας στο κατώφλι μιας νέας τουριστικής περιόδου, ας προσπαθήσουμε να συμβάλουμε ο καθένας ξεχωριστά για το καλό της Ερεσού μας.

To top