Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: «Φρένο στο delivery εν μέσω κακοκαιρίας»

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: «Φρένο στο delivery εν μέσω κακοκαιρίας»

Να μην γίνεται διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με παγετό, ζητά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν από το Σάββατο και αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο  τις επόμενες ώρες.

«…η θερμοκρασία στην Λέσβο πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γίνεται πρόβλεψη ακόμα και για χιονόπτωση και παγετό, και οι συνάδελφοί μας στις ταχυμεταφορές καλούνται να δουλέψουν σε επικίνδυνες συνθήκες, με την εργοδοσία να κλείνει τα μάτια μπρος στις εγκληματικές τις ευθύνες. Να βάλουν την ζωή τους σε κίνδυνο βγαίνοντας στο δρόμο μέσα σ’ αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (κρύο, παγωμένο-γλιστερό οδόστρωμα)» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας  ζητά:

– Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη με της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να επιτρέψουν τη διανομή σε μηχανάκι- αυτοκίνητα – βαν, όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι. Χωρίς να χαθούν μισθοί, μεροκάματα, άδειες.

•-Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες διενέργειες με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σε σχέση με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

Τέλος, αναφέρει: «Τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, είναι πολλά και συχνά. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί άλλη ζωή! Φτάνει πια δεν θα βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία και ασφάλειας. Το υπουργείο εργασίας και οι εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες».

To top