Το Κέντρο Πρόληψης Πνοή, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), συνεχίζει τη δράση της «Ομάδας Ανάγνωσης και Συζήτησης Ομοτίμων Εκπαιδευτικών».
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσα από τη μελέτη και συζήτηση του βιβλίου «Η συναισθηματική εμπειρία της μάθησης και της διδασκαλίας».
Το συγκεκριμένο βιβλίο εστιάζει στους ενδοψυχικούς και διαπροσωπικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη μαθησιακή διαδικασία, καθώς και στη δυναμική της σχέσης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του, το βιβλίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της επίγνωσης σχετικά με τα συναισθηματικά φαινόμενα που αναδύονται στη διαδικασία της μάθησης και της διδασκαλίας. Μέσα από την ανάλυση των ελπίδων, των φόβων και των προκλήσεων που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, επιχειρεί να προσφέρει εργαλεία διαχείρισης του άγχους και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στον απαιτητικό τους ρόλο.
Η ομάδα ανάγνωσης ακολουθεί τη θεωρία των ομοτίμων συναδέλφων, μελετώντας και αναστοχαζόμενη πάνω στα κεφάλαια του βιβλίου. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών συμβάλλει στην ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου, προσφέροντας μια νέα οπτική στην αλληλεπίδραση με τους μαθητές και τη σημασία των συναισθηματικών παραμέτρων στη διδασκαλία.
Ο νέος κύκλος συναντήσεων ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου 2024, στις 17:30, και θα ολοκληρωθεί σε 13 συναντήσεις. Η συντονίστρια της ομάδας είναι η Σοφία Κιστάνη, κλινική ψυχολόγος (M.Sc.) του Κέντρου Πρόληψης «Πνοή».
Δήλωση συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας email στο pnoimytdraseis@gmail.com, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, την ειδικότητά τους, τη βαθμίδα εκπαίδευσης και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Εναλλακτικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2251020600 (πρωινές ώρες).
Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης Πνοή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ με την ολοκλήρωση της ομάδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει συστηματικά.
Μια σημαντική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν τη συναισθηματική ανθεκτικότητά τους και να ανακαλύψουν νέες προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία!