Σχολεία: Τι ισχύει από σήμερα Δευτέρα

Σχολεία: Τι ισχύει από σήμερα Δευτέρα

Αλλάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς από σήμερα Δευτέρα (17/1) διενεργούνται πλέον δύο εβδομαδιαία self test τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Χωρίς νέο self test επέστρεψαν στις τάξεις των σχολείων τους σήμερα Δευτέρα οι μαθητές, καθώς η διαδικασία αλλάζει και πλέον οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο τη Δευτέρα και να το παρουσιάζουν την Τρίτη.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε πρωτύτερα.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και οι εκπαιδευτικοί, έχουν ήδη προμηθευτεί πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για Covid-19.

To top