Έρχεται ο …. “Διομήδης” | Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

Έρχεται ο …. “Διομήδης” | Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας
φωτο αρχείου

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς η κακοκαιρία “Διομήδης”  -με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις- έχει ξεκινήσει ήδη από τις βραδινές ώρες χθες να κάνει την εμφάνισή της σε πολλές περιοχές της χώρας και αναμένεται να πλήξει και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Απο την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά: Την Τρίτη (11 -01-22) αναμένονται ισχυρές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας , την κεντρική και ανατολική Στερεά και την βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (12-01-22) πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο από την Τρίτη και την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη την Πέμπτη και την Παρασκευή τις πρωϊνές και βραδινές ώες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

To top