Ομαλά οι δημαιρεσίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ομαλά οι δημαιρεσίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η αντικατάσταση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη -και μέλους της παράταξης της Περιφερειακής αρχής-  Άρη Χατζηκομνηνού από την Οικονομική Επιτροπή ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη για σήμερα στις δημαιρεσίες  στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η παράταξη “Συμπαράταξη” εξέλεξε για πρώτη φορά μέλος στην Οικονομική Επιτροπή καθώς μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις  η παράταξη “Εμείς για το Αιγαίο” έχασε μια έδρα ενώ ο Στρατής Κυρατζής ανέτρεψε τα προγνωστικά και εξελέγη τακτικό μέλος, “κλείνοντας το μάτι” στην Περιφερειακή αρχή.

Αναλυτικά, σε ήπιους τόνους κινήθηκε η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του έτους για το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δημαιρεσίες.

Ο κ. Χατζηκομνηνός δεν παρέστη στη συνεδρίαση και έμεινε εκτός της Οικονομικής Επιτροπής όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο . Τις δυο θέσεις αιρετών από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής κατέλαβαν ο κ. Βλάττας ο οποίος βγήκε πρώτος σε ψήφους και ο κ. Νύκτας  με αναπληρωματικούς τον κ. Κουφέλο και τον κ. Βρουλή. 

Στις τρεις τακτικές θέσεις των μελών της Οικονομικής Επιτροπής από την Περιφερειακή αρχή κατέχουν  οι : Μουτζούρης (Πρόεδρος),  Αντωνέλλη, Πανουράκης

Ανατροπή με Κυρατζή

Η έκπληξη ήρθε από την “Εμείς για το Αιγαίο” όπου όλες  οι πληροφορίες  το προηγούμενο  διάστημα ήθελαν τον Κυρατζή μένει εκτός, ωστόσο έγινε η ανατροπή και ο Στρατής Κυρατζής με 5 ψήφους που έλαβε – σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανεξάρτητους της παράταξης που έχουν προσχωρήσει στην  Περιφερειακή αρχή – εξελέγη τακτικό μέλος, διατηρώντας τη θέση που είχε,  αφήνοντας στη θέση του Αναπληρωματικού μέλους τον κ.  Κώστα Αδαμίδη που έλαβε 3   ψήφους.

Η εξέλιξη αυτή έφερε έντονη “δυσφορία” στα μέλη της παράταξης καθώς πυροδότησε  εκ νέου τις  συζητήσεις για νέα προσέγγιση του Στρατή Κυρατζή με την  Περιφερειακή αρχή .

Από την παράταξη “Τολμάμε”  ο  επικεφαλής Παναγιώτης Χριστόφας επέλεξε να μην είναι υποψήφιος. Τακτικός εξελέγη ο  Παναγιώτης  Προβέντζας και αναπληρωματικό μέλος ο Νίκος  Καρασάββας.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση εξελέγη τακτικό μέλος ο κ. Αμπατζής και αναπληρωματικό η κα. Κυρίτση .

Η “Συμπαράταξη” εξέλεξε για πρώτη φορά μέλος στην Οικονομική Επιτροπή καθώς η παράταξη “Εμείς για το Αιγαίο” μετά τις ανεξαρτητοποίησεις, έχασε τη μία από τις δυο έδρες. Τακτικό μέλος η κ. Νικολάρα αναπληρωματικό μέλος ο κ. Κάρλας.

Στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου τώρα, παρέμεινε Πρόεδρος ο Κώστας Αρώνης, Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Νομικός  και   Γραμματέας Μαγδαληνή Τούφου

 

 

To top