Ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης απέκτησαν σχολεία της Λέσβου

Ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης απέκτησαν σχολεία της Λέσβου

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου παραχώρησε 10 ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης, σε σχολικές μονάδες όλου του νησιού.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, οι πρώτες πέντε ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης στην Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Μυτιλήνης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε πέντε γυμνάσια και χθες 7 Ιανουαρίου παραδόθηκαν άλλες πέντε στην Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι οποίες θα τοποθετηθούν και αυτές τις επόμενες μέρες σε σχολικές μονάδες.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η παρακίνηση των παιδιών να μετακινούνται με ποδήλατο προς το σχολείο, το οποίο θα έχει όφελος πρωτίστως στην υγεία τους, αλλά και στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

Μέσα από αυτή την κίνηση, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, τονίζει την έλλειψη ποδηλατικών υποδομών και την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης των ΣΒΑΚ σε όλο το νησί το οποίο είναι παντελώς εχθρικό προς το ποδήλατο, τον πεζό, τους γονείς με καρότσι, τους ηλικιωμένους και φυσικά προς τους ΑμεΑ.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με χορηγία από την Αστερίας ΑΜΚΕ τους οποίους ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά, που στηρίζουν τις δράσεις του, ενώ ευχαριστούν επίσης τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών κ Ζαφειρίου Παναγιώτη και Βαρελτζή Απόστολο για την άψογη και άμεση συνεργασία.

To top