Ανδρουλάκης από τη Λήμνο: «Μονόδρομος το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας»

Ανδρουλάκης από τη Λήμνο: «Μονόδρομος το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας»
Από τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη

Στη Λήμνο βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων σήμερα στο γειτονικό νησί. Σε δηλώσεις του σχολίασε την επιθετική ρητορική της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο χώρες της ΕΕ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία.

Στο αεροδρόμιο της Λήμνου τον υποδέχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ καθώς και η πολιτεύτρια Βάσω Χοχλάκα από τη Λέσβο . Αμέσως μετά ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στα μέλη και τους φίλους του κόμματος στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, τόσο στις δηλώσεις του όσο και στην ομιλία του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας, ζήτησε από του εταίρους μας και συγκεκριμένα τη Γερμανία και την Ισπανία να σταματήσουν να εξοπλίζουν τη Γείτονα Χώρα.


Για το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε για άλλη μια φορά  την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου με τη ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία: «Είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτική για να πάψουν τα νησιά μας και η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισδοχής, να έχουν το φορτίο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ακόμη την ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω της έλλειψης αρκετών σημείων δωρεάν τεστ. Ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο αυτές τις ημέρες, που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και χιλιάδες κρούσματα, να μην αυξάνονται τα σημεία που οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test και PCR test και να βλέπουμε αυτές τις πολύ μεγάλες ουρές».

Σε ότι αφορά την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε πως πάντα είναι καιρός για εκλογές, όμως οι συγκυρίες αυτή τη στιγμή δεν το επιτρέπουν, αφού «για την ώρα θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην πανδημία αλλά και την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά».

To top