Επίσκεψη των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Επίσκεψη των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Τα μέλη του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό τους για το μοναδικό αυτό φυσικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δημιουργία και την εξέλιξη του Απολιθωμένου Δάσους, το οποίο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά φαινόμενα παγκοσμίως.

Η ξενάγηση περιλάμβανε προβολές και ενημέρωση για την παλαιογεωγραφική ιστορία της Λέσβου, την εξέλιξη των φυτών, καθώς και για τα ηφαιστειακά κέντρα που επηρέασαν τη διαμόρφωση του Αιγαίου. Στους εκθεσιακούς χώρους, οι επισκέπτες γνώρισαν τη γεωλογική ιστορία του Αιγαίου και θαύμασαν τα εντυπωσιακά απολιθώματα που αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωής πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στις νέες απολιθωματοφόρες θέσεις κατά μήκος του νέου οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου, όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες ανασκαφές και τα μοναδικά ευρήματα. Η εμπειρία άφησε τους επισκέπτες ενθουσιασμένους και επιθυμούν να επιστρέψουν σύντομα για να εξερευνήσουν περαιτέρω το μοναδικό αυτό μνημείο φυσικής ιστορίας.

To top