Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το δρόμο Συκαμιάς – Εφταλού

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το δρόμο  Συκαμιάς – Εφταλού

«Εγκαινιάζοντας» -όπως είπαν χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος- το δεύτερο κύκλο της εξαιρετικά παραγωγικής συνεργασίας της προηγούμενης αυτοδιοικητικής θητείας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνυπέγραψαν σήμερα το πρωί την προγραμματική συμφωνία για την κατασκευή του έργου βελτίωσης του δρόμου συνολικού μήκους 8,2 χλμ. μεταξύ Συκαμιάς και Εφταλούς, προϋπολογισμού ύψους 1,4 εκ. ευρώ από πόρους του ΠΔΕ της Περιφέρειας.

Μετά τη σχετική έγκριση της δημοτικής επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στη Μυτιλήνη, υπέγραψαν την προγραμματική ενός αναπτυξιακού έργου σε μία άκρως τουριστική περιοχή του νησιού.

Παρόντες στην κοινή συνέντευξη ήταν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χατζηκυριαζής, Αρώνης και Κυρατζής, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Παναγιώτης Δήσσος, ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αλάνης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας και Πρόεδρος της Αργένου Βασίλης Τερζής και οι Πρόεδροι Συκαμιάς και Λεπετύμνου κ.κ. Καπηλάρης και Καμμένος, όλοι τους μιλώντας για τη σημασία του υπό εκτέλεση έργου.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον δρόμο αυτό ως μία εκ των βασικών του προτεραιοτήτων που διεκδίκησε με μανία όπως τόνισε. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: «Υπογράφουμε σήμερα την υλοποίηση ενός έργου για το οποίο είχα δεσμευτεί προσωπικά και το είχα θέσει προτεραιότητα καθώς θα ενώσει δυο περιοχές κατεξοχήν τουριστικές και θα αναπτύξει συνολικά την περιοχή.   Ήταν ένα καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών τις οποίες αφουγκραζόμαστε και για αυτό η Περιφέρεια  το οραματίστηκε, το σχεδίασε,  χρηματοδότησε την μελέτη και θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την σημερινή υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς ο δρόμος ανήκει στον Δήμο».

«Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια κατά την προηγούμενη τετραετία όπου μας χρηματοδότησε 18 έργα από το ΠΔΕ και τα οποία κατασκευάστηκαν όλα, με απορροφητικότητα δηλαδή στο 100%. Ως Δήμος είμαστε ευγνώμονες για αυτή την παραγωγική συνεργασία και ελπίζουμε ότι και με τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, που σήμερα θα έλεγα ότι την εγκαινιάζουμε, να συνεχίσουμε το ίδιο παραγωγικά», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

To top