Με 7 βραβεία στις αποσκευές του επέστρεψε το 2ο ΓΕΛ από τη CINEμάθεια

Με 7 βραβεία στις αποσκευές του επέστρεψε το 2ο ΓΕΛ από τη CINEμάθεια

Στo κινηματογραφικό φεστιβάλ CINEμάθεια που διεξήχθη στην Ερμούπολη της Σύρου στις 9-11 Οκτώβρη 2024 και στο οποίο έλαβαν μέρος Γυμνάσια και Λύκεια του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με  το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης να αποσπά σημαντικές διακρίσεις για μία ακόμη χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση ετών.

Το 2ο ΓΕΛ συμμετείχε στο διαγωνισμό με δύο ταινίες στην κατηγορία video clip, τις «Χρυσαφένια» και «Ο διψασμένος και η Νεράιδα», αποσπώντας εκτός από διθυραμβικές κριτικές και τα εξής βραβεία:

  • Α΄ βραβείο καλύτερης ταινίας video clip για την ταινία «Η Χρυσαφένια»

  • Α΄ βραβείο καλύτερης ταινίας video clip για την ταινία «Ο διψασμένος και η Νεράιδα».

  • Βραβείο ερμηνείας ρόλου για το μαθητή Γκιουντούζη Νίκο (Ο διψασμένος και η νεράιδα)

  • Βραβείο ερμηνείας ρόλου για τη μαθήτρια Παπαπάντου Μαρίνα (Ο διψασμένος και η νεράιδα).

  • Βραβείο ερμηνείας ρόλου για τη μαθήτρια Μαμουλή Χαρά (Η Χρυσαφένια)

  • Γ΄ βραβείο αφίσας που φιλοτεχνήθηκε για την ταινία «Η Χρυσαφένια» και

  • Β΄ έπαινος αφίσας για την ταινία «Ο διψασμένος και η νεράιδα» στη μαθήτρια Αργυρέλλη Μυρσίνη, δημιουργό και των δύο αφισών.

Στη βράβευση στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της Ερμούπολης συμμετείχαν και οι μαθήτριες Αλμπραχίμι Αλεξάνδρα και Καμπούρη Χριστίνα που είχαν ενεργό ρόλο στη δημιουργία των ταινιών με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών Γιάννη Δουκάκη, Ελένης Φάππα και Σοφίας Χατζηγιαννάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταινίες – video clip δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης «Γύρισε χρυσή κλωστή…» που πραγματοποιήθηκε από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης στις 23 Μαρτίου 2024, στην οποία παρουσιάστηκε μια σειρά από παιδικά τραγούδια του καταξιωμένου και γνωστού στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας, μαέστρου κ. Νίκου Τσιριγώτη σε στίχους Λέσβιων καλλιτεχνών.

Η δημιουργική φαντασία των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών μετουσίωσε σε εικόνα το τραγούδι «Η Χρυσαφένια» σε στίχους του Δημήτρη Νικορέντζου, που τραγούδησε η Αμέρσα Τσιριγώτη, καθώς και το τραγούδι «Ο διψασμένος και η νεράιδα» σε στίχους Χρυσόστομου Γελαγώτη που απέδωσε φωνητικά η Χρυσή Βέκιου, μελοποιημένα από τον κ.Νίκο Τσιριγώτη.

Αυτό το απολαυστικό ταξίδι στην τέχνη, την ποίηση και τη μουσική αποτέλεσε μια υπέροχη δημιουργική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

To top