Στο «εδώλιο» αυτοδιοικητικοί και δημόσιοι λειτουργοί που είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα Πόθεν Έσχες

Στο «εδώλιο» αυτοδιοικητικοί και δημόσιοι λειτουργοί που είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα Πόθεν Έσχες

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα Τετάρτη  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης περίπου 30  Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα του δημοσίου, μεταξύ των οποίων αυτοδιοικητικοί και δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι κατά τις προηγούμενες χρονιές  – διαφορετική χρονιά για τον κάθε έναν – είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση Πόθεν Έσχες όπως προβλέπει ο νόμος. Όλοι τους δήλωσαν ότι κατέθεσαν τελικά δήλωση – όχι όμως τις προβλεπόμενες ημερομηνίες – και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το νόμο περί Εκτεθειμένων Προσώπων, οι ελεγχόμενοι αξιωματούχοι που θα παραλείψουν να καταθέσουν δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, τόσο για τους ίδιους όσο και για συζύγους και τα ανήλικα τέκνα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες προβλέπουν την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους μέχρι €5.000.

Επίσης ο νόμος προβλέπει, την επιβολή χρηματικής ποινής μέχρι €100 για κάθε ημέρα συνέχισης της παράλειψης.

 

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλη τη χώρα  καθώς όπως έχει διαπιστωθεί από το Τριμελές συμβούλιο  πόθεν έσχες δεν υπέβαλαν, ένας Επίτροπος, 10 αντιδημάρχοι, 105 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 117 κοινοτάρχες, 11 Διευθυντικά στελέχη ημικρατατικών Οργανισμών και άλλων Κρατικών Υπηρεσιών, και ακόμα 101 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών Οργανισμών και κρατικών Ιδρυμάτων, Γενικοί Διευθυντές Συμβουλίων, και πρόεδροι Σχολικών Εφοριών.

Από το Δήμο Μυτιλήνης δυο Αντιδήμαρχοι ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ο Γιώργος Κατζανός και ο Νίκος Καρασάββας για την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχοι επί δημαρχίας Σπύρου Γαληνού.

 

To top