Οι προοδευτικές γυναίκες συμμετέχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Οι προοδευτικές γυναίκες συμμετέχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί τις γυναίκες του νησιού να συμμετέχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση και συναυλία που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην πλατεία Σαπφούς, όπως επίσης και στη συζήτηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που διοργανώνει ο ίδιος ο Σύλλογος, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία, στη Χρυσομαλλούσα.

«Στέλνουμε κι εμείς μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδικάζουμε τη γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς επίσης και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Εδώ και έναν χρόνο, συνεχίζονται οι απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, δολοφονώντας πάνω από 42.000 Παλαιστίνιους, στη μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά και οδηγώντας σχεδόν 2 εκατομμύρια στον δρόμο της προσφυγιάς. Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε την επιχείρηση εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο και τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό. Και όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και ΕΕ.

Μέσα σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις και με τον πόλεμο να βρίσκεται στην αυλή μας, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, καλεί όσες βλέπουν όλα αυτά που συμβαίνουν και προβληματίζονται, όσες δε θέλουν να συνηθίσουν στις θηριωδίες που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, όσες είναι αντίθετες με την εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές συγκρούσεις, να συμμετέχουν στη συζήτηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 18:00.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για λευτεριά στην Παλαιστίνη, ενάντια στο μακελειό από το Ισραήλ που κλιμακώνεται με την στήριξη ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ και

απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά τους σχέδια.

Σύννεφα πολέμου μέσα στη γειτονιά μας, να ξεσηκωθούμε για μας και τα παιδιά μας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος.

To top