Θ. Βαλσαμίδης: «Τρεις διορθωτικές παρεμβάσεις για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου»

Θ. Βαλσαμίδης: «Τρεις διορθωτικές  παρεμβάσεις για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Βαλσαμίδης ,  σε επιστολή του προτείνει στον Περιφερειάρχη και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, τρεις  διορθωτικές παρεμβάσεις στον νέο οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου, με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Πρώτον, προτείνει την τοποθέτηση προειδοποιητικών φωτεινών σηματοδοτών στην επικίνδυνη διασταύρωση της νέας οδού με την υφιστάμενη Καλλονής – Πέτρας, όπου σημειώνονται συχνά ατυχήματα. Οι σηματοδότες με παλλόμενο πορτοκαλί χρώμα θα αυξήσουν την προσοχή των οδηγών και θα μειώσουν τον κίνδυνο συγκρούσεων.

Δεύτερον, τονίζει την ανάγκη για ηλεκτροφωτισμό στον κόμβο της Ανεμώτιας, όπου η απουσία φωτισμού δημιουργεί προβλήματα για τους κατοίκους και τους οδηγούς, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.

Τέλος, στον κόμβο της Βατούσας, επισημαίνει το πρόβλημα της έλλειψης πληροφοριακών πινακίδων προς τους οικισμούς Χίδηρα, Πτερούντα και Ρέμα, κάτι που προκαλεί σύγχυση στους οδηγούς.

Ο κ. Βαλσαμίδης ζητά από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών να δρομολογήσουν άμεσα αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του νέου οδικού άξονα.

To top