Η χθεσινή βροχή στα χωριά της Λέσβου φέρνει ελπίδες για τους ελαιοπαραγωγούς

Η χθεσινή βροχή στα χωριά της Λέσβου φέρνει ελπίδες για τους ελαιοπαραγωγούς

Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχτηκαν οι αγρότες των περιοχών Λισβόρι, Πολιχνίτο, Βασιλικά, Καλλονή και Αγία Παρασκευή την πρώτη βροχή του φθινοπώρου, που έπεσε εχθές, προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία για την ελαιοπαραγωγική χρονιά. Αν και οι βροχοπτώσεις ήταν πιο περιορισμένες στην περιοχή της Γέρας, η γενική αίσθηση είναι θετική, καθώς οι βροχές αυτές αναμένονταν με αγωνία  από τους ελαιοπαραγωγούς.

Σύμφωνα με τον γεωπόνο Βασίλη Γάλλο, η φετινή χρονιά, έως τώρα, είχε προδιαγραφές για μια καλή παραγωγή, αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά ξηρές. Η βροχή που ήρθε έρχεται να ενισχύσει την ανάπτυξη των ελιών, να θρέψει τα δέντρα και να ενισχύσει την παραγωγή, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να είναι ικανοποιητική.

Η χθεσινοβραδινή  βροχή, αν και έπεσε σε περιορισμένη κλίμακα σε ορισμένες περιοχές, είναι ένα θετικό σημάδι για την ελαιοπαραγωγική χρονιά. Οι ελαιοπαραγωγοί συνεχίζουν να ελπίζουν για περισσότερες βροχές τους επόμενους μήνες, που θα στηρίξουν την ανάπτυξη των ελιών και θα προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας στην αγορά.

To top